ANSIETAT

L’ansietat és un tipus d’intranquilitat, sensació de por, inseguretat que va lligada a canvis corporals com: suors, augment del ritme cardíac i respiratori, molèsties digestives, tensió corporal.. etc. Segons Giorgio Nardone, “La por és una percepció que desencadena una emoció que provoca una reacció psicofisiològica. L’ansietat és només l’efecte psicofisiològic d’aquesta percepció-emoció”.

Crec que és interessant saber que l’ansietat pot estar present al llarg de tota la nostra vida i, com totes les emocions, té la funció de provocar que estiguem atents i lluny de considerar-la negativa,  ens informa que potser necessitem ajuda. La seva aparició es relaciona amb èpoques de creixement, canvis vitals, etapes en les quals la incertesa està present en les nostres decisions. Acceptar aquesta presència i entendre la seva funció informadora, sens dubte ens pot ajudar a fer la reflexió necessària que ens ajudi a esbrinar el motiu real que la provoca.

Si ens adonem que cada vegada que ens trobem en una situació de creixement pot aparèixer l’ansietat, podrem  acceptar-la, entenent la seva funció i buscant el suport que necessitem.